Yüksekokulumuz 2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Yüksekokulumuz 2017-2018 eğitim öğretim dönemi mezuniyeti gerçekleştirildi.

Yüksekokulumuz Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Prof. Dr. Fikri Balta, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercüment Erdoğan,  akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Yüksekokulumuz birincisi Melike Aydın, “Her zaman yanımda olan aileme, 4 yıl boyunca desteklerini bizden esirgemeyen hocalarımıza, güzel anılar paylaştığım arkadaşlarıma teşekkür ederek mezun olan arkadaşlarıma mesleki hayatlarında başarılar dilerim.” dedi.

Yüksekokulumuz  Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercüment Erdoğan, “Yüksekokulumuz Spor Yöneticiliği Bölümü’nde 2. Dönem, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nde ise ilk mezunlarını veriyor. Akademik, idari ve fiziki alanda gelişimini hızla devam ettirmekte olan Yüksekokulumuz 2013-2014 eğitim-öğretim yılında başladığımız eğitim-öğretim süreci ilk meyvelerini vermeye başladı. Başlangıcından bugüne yüksekokulumuzun akademik, idari ve fiziki gelişiminde bizlere verdikleri desteklerden dolayı başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ a, Rektör Yardımcılarımız ve tüm üniversite yönetimine teşekkür ediyorum. En büyük teşekkür ise siz değerli velilere. Sevgili öğrenciler 4 yıllık zorlu süreç bugün tamamlanıyor. Başarı ile bu süreci yönettiniz ve sonlandırdınız. Bu Yolda sizlere başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi, mevcut bütün imkânlarıyla kurumumuz bünyesinde eğitim gören öğrencilerine rahat, güvenilir, huzurlu ve kaliteli bir eğitim-öğretim imkânı sunmaktadır. Bizler Üniversite yönetimi olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz bu gençlerin üreten, paylaşan, doğru bilgilerle beslenen, hür düşünen, fikirlerini açıkça beyan edebilen, hoşgörü ortamında tartışabilen bireyler olarak yetiştirilmesini amaçlamaktayız. Sevgili Gençler, dünyadaki gelişmiş ülkelere bakıldığında, bu ülkelerin tamamının spor kültürü başta olmak üzere sanat benzeri alanlarda hem bugüne hem de gelecek nesillere spor ve sanat kültürü aktarımını eksik bir şekilde uyguladığını görmekteyiz. Bu bağlamda çağdaş uygarlık düzeyini yakalayabilmenin ancak bilimle, sporla, sanatla ve düşüncenin geliştirilmesiyle mümkün olabileceğini unutmamalıyız. Yaşamı spor ve sanatla bütünleştirerek toplumun biçimlenmesinde ayrıcalıklı insanlar olmalı; toplumu daha da iyi kurgulayan, daha iyi anlayan, daha iyi anlatan, daima önemli bir amaçlar uğrunda mücadele eden insanlar olmalısınız. Sizler çok özel yeteneklerle donanmış sporcu, sanatçı ve tasarımcı kişilersiniz. Yaşadığımız toplumda birer meşale olarak yerinizin herkesten ayrı olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Her zaman, Ordu Üniversitesinde kazanmış olduğunuz özgüvenle ileriye bakınız. Burada aldığınız eğitimle Üniversitemizi, fakültemizi her yerde aydın birer sanatçı olarak başarı ile temsil edeceğinize inanıyorum. Değerli genç sporcularımız, kıymetli sanatçılarımız, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sizleri, ailelerinizi ve yetişmenizde büyük emekleri olan akademisyenlerimizi bir kez daha kutluyor, bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.” dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Yüksekokulumuzdan derece ile mezun olan öğrencilere plaket verildi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Yüksekokulumuz birincisi Melike Aydın'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan Yüksekokulumuz ikincisi Serhat Öztürk'e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta yüksekokulumuz üçüncüsü Damla Çelik'e plaketlerini verdi. Tören, kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.