İtalya Milano Üniversitesi Biyomedikal Bilimleri ve Spor Bilimleri Bölümüne Eğitim Gezisi Gerçekleştirildi

Türk Ulusal Ajansı tarafından uygulanacak olan Erasmus Plus programı kapsamında Üniversitemizin Öğretim üyesi ve öğrenci hareketliliğinin artırılması, kişilere yeni beceriler kazandırılması, bireylerin kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının arttırılması ve ortak bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla Milano Üniversitesinin davetine istinaden 17-20 Nisan 2018 tarihleri arasında Milano Üniversitesi Biyomedikal Bilimleri ve Spor Bilimleri Bölümlerine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Yüksekokulumuz Öğretim Üyesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alparslan İNCE, Yüksekokulumuz  Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercüment ERDOĞAN, Yüksekokulumuz Dr. Öğr. Üyesi Hasan SÖZEN’in katılımı ile ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Yükseköğretimde kaliteyi artırmayı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan Erasmus Plus Değişim Programı kapsamında Üniversitemiz  Rektörü Prof. Dr. Tarık  YARILGAÇ, İtalya Milano Üniversitesi ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda karşılıklı işbirliği protokolünü imzalamışlardır.

Milano Üniversitesi 1924 yılında kurulmuş ve günümüzde 62.000 öğrencisi bulunmaktadır. Milano Üniversitesi ile Ordu Üniversitesi arasındaki işbirliği, Biyomedikal Bilimleri-Spor Bilimleri ve Beden Eğitimi ve Spor alanlarını kapsamaktadır.